De wereld een beetje
mooier maken!

Wij vertellen graag het verhaal van onze leveranciers

In 2021 zijn wij gestart met de Gift for Good card om heel Nederland te laten weten hoe leuk duurzaam is. Met deze keuze giftcard geven wij onze leveranciers een podium zodat ze kunnen vertellen over de duurzame producten die ze maken. Daar worden wij heel blij van. 
We zorgen ervoor dat de keuze in artikelen afwisselend genoeg is zodat je met de Gift for Good card altijd een super mooi cadeau kan bestellen!

Daarom deze duurzame giftcard van eigen bodem.

Met deze cadeaukaart van Nederlandse merken kun je eindeloos shoppen naar producten die óf gerecyced, óf circulair, óf fairtrade zijn en/óf gemaakt zijn door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De producten zijn eigentijds en voor ieder wat wils.

Met onze duurzame giftcard willen we een podium bieden voor sociale Nederlandse ondernemers en Nederland kennis laten maken met hen. Zodat ook jij weet wat voor een leuke en mooie producten er zijn die niet alleen goed zijn voor jou maar ook voor een ander.

Wij hebben een selectie gemaakt van mooie kwalitatief goede producten die gemaakt zijn van (duurzame) materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden of circulair zijn. Wij willen geen rommel meer toevoegen aan de berg afval.

Het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen!

Lange tijd ben ik werkzaam geweest bij een grote restaurant keten. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt. Elke dag waren we bezig met vers, lokaal, gezond, natuurlijk en bovenal lekker eten. Iets waar ik nog steeds erg blij van word.

Daarna ben ik terecht gekomen in de kerst- en relatiegeschenken branche en schrok van de hoeveelheid afval die deze branche veroorzaakte. Heel veel plastic, heel veel producten die totaal geen nut hebben en eigenlijk enkel dienen om bij het afval gegooid te worden. Ik miste het heel erg om met iets “goeds” bezig te zijn waar ik trots op kon zijn. Daarnaast heb ik altijd de droom gehad om ooit (als ik later groot was) voor mezelf te beginnen…

In 2018 overleed mijn beste vriendin door een tragisch ongeval. Mijn leven lang hadden we samen alles gedeeld. Na haar dood had ik heel erg de behoefte om meer betekenis aan mijn leven te geven. Maar de grote vraag was, wat? Een paar maanden later kreeg ik een appje van Jolanda of ik met haar een bedrijf wilde opstarten. Na een etentje en een kop koffie waren we eruit en dat was het begin van Gifts with Impact. We zouden geen afval meer toevoegen maar gaan samenwerken met kleine- en middelgrote Nederlandse sociale ondernemers met enkel producten van gerecyclede, natuurlijke of biologische materialen. En we wilde nog meer! Een eigen cadeaukaart waarbij wij een podium kunnen bieden aan heel veel Nederlandse eerlijke duurzame merken. Om zo zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze merken. Dat werd Gift for Good – dé duurzame giftcard van eigen bodem.

- Martine Tempels

Het leukste aan de reis, is de weg ernaartoe

Na 20 jaar heb ik een punt achter mijn bedrijf in relatiegeschenken- en kerstpakketten gezet. Ik wilde iets heel anders gaan doen. De branche met al die plastic rommel was ik helemaal zat. Een jaar lang heb ik van alles ondernomen en eindeloze wandelingen gemaakt met mijn hond om te ontdekken wat ik nu wilde gaan doen. Ik ben mentor geweest van Start Up Bootcamp, zou een melkbedrijfje gaan runnen, producten sourcen, een app voor kampeerplekken opzetten, een nieuwe bidon ontwikkelen en heb kleine bedrijfjes helpen opzetten ook bij mij in de buurt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Met mijn kennis, kunde en netwerk werd er meerdere malen een beroep op mij gedaan en besloot ik om toch terug te gaan naar deze branche maar dan wel met een totaal andere insteek. Ik was dankbaar en wilde iets terugdoen voor de maatschappij. Meerdere duurzame bedrijven heb ik opgezet en  weer verkocht omdat ze te groot werden en een andere aanpak nodig hadden, zoals GreenGiftBox en EcoGiving. Ben lid geworden van Social Enterprise.nl en kwam op deze manier met nog meer sociale ondernemers in aanraking die hun verhalen vertelden.

De opleiding Sociaal Ondernemerschap van Nyenrode heb ik gevolgd en ik verbaasde me over de tocht naar subsidies en energie die ze erin staken om aan geld te komen. Zij vonden het heel moeilijk om hun producten aan het bedrijfsleven te verkopen. Ik wilde graag een brug slaan tussen deze twee werelden door hen te helpen hun producten te verkopen en hun verhalen te vertellen. Martine kwam op mijn pad en had dezelfde missie en drive. Nadat we eerst Gifts with Impact hebben opgericht hebben we vanuit onze expertise nu ook de Gift for Good card in de markt gezet.

De branche helpen verduurzamen, want er worden nog steeds heel veel plastic producten aangeboden, dat is mijn missie.


- Jolanda Koedood

Zo maken we het verschil

Wanneer je groene cadeaus uitzoekt dan draag je bij aan een betere en socialere wereld. Omdat de cadeaus van Gift for Good circulair, gerecycled en fairtrade zijn of een verhaal vertellen. Wij leggen de focus op de volgende doelen:

  • Geen armoede
  • Geen honger
  • Kwaliteitsonderwijs
  • Schoon water en sanitair
  • Waardig werk en economische groei
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Klimaatactie
  • Leven in het water
  • Partnerschap om de doelstellingen te bereiken

Hoe we onze missie waarmaken:

1.       Vertellen

Gift for Good deelt op verschillende manieren de verhalen achter de duurzae merken die zij aanbiedt. Hierdoor wordt meer bewustwording voor duurzame producten/ geschenken gecreëerd.

2. Verkopen

Gift for Good brengt duurzame en sociale merken onder de aandacht  
(gerecycled, circulair,  natuurlijk, fairtrade).

3.       Verbinden

Gift for Good verbindt actief sociale ondernemers, bedrijven en consumenten die op zoek zijn naar een duurzame cadeaubon.  Een alternatief voor de ‘gewone’ cadeaubon.