Ecowings durable in every way

Ecowings.

mockup

scroll voor meer info

Tassen en accessoires van binnenbanden van vrachtauto's.

Van afgedankte binnenbanden van vrachtwagens maakt Ecowings sterke en hoogwaardige tassen en accessoires. De producten worden met de hand gemaakt in de eigen werkplaats van Ecowings, een sociale onderneming in India, waarmee Ecowings een positieve impact heeft op lokale plattelandsfamilies en de uitstoot van CO2.

Circulair

Circulair

Wij staan voor het produceren van producten die worden gemaakt van producten van afvalstromen. Deze worden opnieuw gebruikt om nieuwe producten van te maken. Het product kan als het zelf "afval" wordt weer gebruikt worden als grondstof voor een nieuw product. Er wordt dus niets genomen en niets achtergelaten.

Fairtrade

Fairtrade

Wij staan voor een gezonde productieketen waarbij er een eerlijk salaris wordt betaald aan de mensen die het in het buitenland maken. Daarnaast wordt er gezorgd voor gezonde werkomstandigheden. 

Gerecycled

Gerecycled

Wij staan voor het produceren van producten welke gemaakt worden van materialen die anders als afval zouden worden beschouwd.

Onderscheidend, circulair, betrokken

Onderscheidend, circulair, betrokken

Ecowings maakt in India tassen en accessoires van binnenbanden van vrachtauto’s. Door afgedankte binnenbanden uit de afvalstroom te halen en te upcyclen tot hoogwaardige producten voorkomen ze dat rubber wordt verbrand in de open lucht. Ecowings tassen en accessoires zijn duurzaam, stijlvol en stuk voor stuk uniek.

Samen met een lokale team van ruim 20 medewerkers ontwerpt en vervaardigt Ecowings tassen en accessoires met de hand. In de regio Indore bieden ze daarmee mensen uit alle klassen werkgelegenheid een eerlijke vergoeding en zorgen ze voor een comfortabele, schone en veilige werkomgeving.

Vakkundige ambachtslieden staan aan de basis van de Ecowings tassen en accessoires. Door het gebruik van robuuste ritsen, ijzersterk garen en solide sluitingen zijn Ecowings-producten net zo duurzaam in gebruik als dat ze geproduceerd worden. Door het unieke karakter van elke binnenband is elke tas en accessoire ook uniek. Niemand ter wereld heeft dezelfde als jij.

De Ecowings manier

De Ecowings manier

Net als elk bedrijf heeft Ecowings een missie. En dat is niet ten koste van alles zoveel mogelijk geld verdienen. Natuurlijk moeten onze rekeningen betaald worden. Vanzelfsprekend willen we iedereen binnen Ecowings een goed inkomen en stabiele toekomst bieden. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat we bijdragen aan de bescherming van mens en milieu. Door binnenbanden van vrachtwagens uit de afvalstroom te halen en te upcyclen naar hoogwaardige producten dragen wij ons steentje bij. We helpen de CO2-uitstoot verminderen en laten zien dat je geen bos hoeft te kappen of dierenhuiden nodig hebt om een gezond bedrijf te runnen.

Benieuwd naar het aanbod en de prijzen, kijk dan op de website: https://www.ecowings.nl

Code inwisselen

Code inwisselen voor een merk? Dat kan!

Voucher bestellen

Heb je nog geen voucher? Bestel nu!