handgemaakte home deco, gifts en fashion producten

Return to Sender

Met een bijzonder verhaal

Onze werkwijze
Bij ons draait alles om het verbinden van ambacht en creativiteit, met als resultaat een prachtige collectie handgemaakte home deco, cadeaus en modeartikelen. Elk product is met vakmanschap en de tradities van de makers ontwikkeld, en geïnspireerd door de rijke technieken en materialen van hun land. Onze Nederlandse ontwerpers laten zich leiden door deze inspiratie en brengen hun eigen expertise in kleur en vorm. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product: handgemaakte producten met een bijzonder verhaal.  

Ons maakproces begint met het ontwerp door Nederlandse designers, die de essentie van de lokale ambachten vastleggen en ze verweven met eigentijdse stijlen. Hiermee creëren we producten die voldoen aan de wensen van onze klanten. Dit is het eerste belangrijke criterium voor succesvol zakendoen. We kijken dus altijd eerst naar de markt en welke kansen daar zijn. Bij  het bestellen van de producten bieden wij financiële ondersteuning voor de aankoop van materialen door de producenten, waarbij vaak wordt gewerkt met milieuvriendelijke, lokaal verkrijgbare materialen. Vervolgens gaan de makers aan de slag, met passie en toewijding, om elk item tot leven te brengen.

Jouw aankoop maakt het verschil. Weet je dat je niet alleen een prachtig product ontvangt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de makers? We streven naar genoeg werkgelegenheid en het betalen van een leefbaar loon, zodat de makers kunnen ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede.

Benieuwd naar het aanbod, kijk dan op de website: www.returntosender.nl
Return to Sender producten zijn verkrijgbaar vanaf € 9,95.
Gratis verzending vanaf € 65,00

Fairtrade

Wij staan voor een gezonde productieketen waarbij er een eerlijk salaris wordt betaald aan de mensen die het in het buitenland maken. Daarnaast wordt er gezorgd voor gezonde werkomstandigheden.

Gerecycled

Wij staan voor het produceren van producten welke gemaakt worden van materialen die anders als afval zouden worden beschouwd.

Natuurlijk

Wij staan voor het werken met producten die de natuur zelf produceerd. Zo hoeven er geen schadelijke stoffen toegevoegd te worden.

Maakt het verschil!

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ambitie. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden. Katja zag er naast armoede prachtige projecten en zo ontstond, tijdens een reis voor BNN naar India, het idee voor Return to Sender: eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling.

Return to Sender zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld. Een eerlijk loon staat bij ons voorop. Hierdoor kunnen de vrouwen met wie we werken met hun gezinnen, en vaak de gehele community, ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede. 

Means everything to them

Een eerlijk loon staat bij ons voorop. Hierdoor kunnen de vrouwen met wie we werken met hun gezinnen, en vaak de gehele community, ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede. Onze inkomsten gaan 'return to sender' (terug naar de maker), wat bijdraagt aan een beter loon voor de vrouwen. Hun kinderen kunnen hierdoor naar school. Zij kunnen sparen voor de toekomst en financiële onafhankelijkheid opbouwen. 
Namens alle vrouwen achter RETURN TO SENDER: Bedankt!

Benieuwd naar het aanbod en de prijzen, kijk dan op de website: https://www.returntosender.nl

Code inwisselen
voor een merk?
Dat kan!

Heb je nog geen
voucher?
Bestel nu!